Международна конференция на креативните индустрии "CreaTech Summit South-East Europe" ще се проведе в София днес в съвременния център за изкуства "Топлоцентрала" от 10:00 часа. Събитието е организирано от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и КреаТех България - клъстера, обединяващ организации от креативната индустрия, съобщиха организаторите.
На конференцията ще вземат участие представители на различни креативни индустрии от България и чужбина, сред които гейм дивелъпмънт, филмовата и телевизионната индустрия, фотография, дизайн и архитектура. На събитието ще присъстват гости от Турция, Румъния, Сърбия, Северна Македония, както и от Австрия, Испания, Дания, Белгия и др., като целта е да се осъществи широк обществен дебат и да създаде основа за обща стратегия за развитие на културните и творческите индустрии, базирайки се на споделения опит.
В рамките на конференцията ще се проведе форум Sofia Media Play, който цели да подкрепи българската филмова и телевизионна индустрия в стремежа ѝ за успешно представяне на международните пазари, както и да създаде диалог между работещите професионалисти в сферата.