Българското изложение, посветено на автомобилния афтърмаркет, авточасти, аксесоари, обслужване и консумативи Automotive Expo Sofia ще се състои от 15 до 17 юни. Второто му издание ще събере водещи брандове в "Интер експо център" (ИЕЦ), съобщиха от ИЕЦ.
В изложението ще участват български и чуждестранни производители, дистрибутори, иноватори и вносители в сферите на авточастите и компонентите, сервизното оборудване, консумативите за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, оборудване за електромобили, дигитални решения, тунинг, музикални и системи за сигурност, управление на автопарка, франчайз концепции и други. В първото издание на изложението през 2018 г. бяха представени 190 бранда от 27 държави. 
Едно място – много предимства
Възможностите за едновременно надграждане на бизнеса и откриване на решения, превръщат Automotive Expo Sofia в притегателен формат за много икономически браншове, коментират организаторите. Данните сочат, че първото издание е привлякло интереса на собственици и служители на автосервизи, дистрибутори и търговци от различни сфери, собственици на логистични и складови бази, компании и производители на различни компоненти и детайли.
През тази година организаторите насочват усилия към развитието на модела и надграждането му. "Отговорността пред бранша е изключително висока. Само у нас в сектор "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети", по данни на НСИ, заетите са над 480 000 души", посочват организаторите. Затова в концепцията на изложението заляга детайлният подход и поддържането на тясна комуникация със сектора.