Поредица от съвместни прояви ще реализират в Кърджали Общинският съвет по наркотични вещества и Ротари клуб, а целта е превенция срещу зависимостите сред подрастващите. Това каза за БТА Невин Караджа, президент на Ротари клуб в града.
Тя обясни, че зависимостите са един от наболелите проблеми, към които се работи за повишаване на чувствителността на обществото. В рамките на два дни – 12-и и 13 февруари ще има общо три срещи, а участници в тях ще бъдат родители, общественост и ученици. 
В залата на комплекс „Арпезос“ на 12 февруари от 13:00 часа родители ще дискутират със своите деца темата за зависимостите, а срещата ще бъде закрита. 
„Търсим креативен подход, за да провокираме дискусия между две поколения. Целта е да кажат какво знаят за наркотиците“, сподели д-р Сезгин Бекир, председател на Общински съвет по наркотични вещества.  
Във втора среща, от 15:00 часа, отново в комплекс „Арпезос“, родители ще могат да разговарят с представители на фондацията „Общност в помощ на зависимите”. Тя ще представи терапевтичния център (комуна) „Свети Илия”, в близост до Габрово. Как функционира центърът и какво е значението му ще бъде разказано и пред ученици, но на 13 февруари от 10:30 часа в Бизнесинкубатора.
„Работата с родителите не бива да се подценява, защото това ще подсили ефекта върху подрастващите“, коментира  Невин Караджа.