Седем фирми ще отговарят за снегопочистването на 211 километра общински пътища в община Търговище през следващите две години. С тях са подписани договори след провеждането на обществена поръчка от местната администрация, информират от пресцентъра на кмета Дарин Димитров. 
Изпълнителите са основно земеделски производители и строителна фирма, които имат опит в снегопочистването и разполагат с необходимата техника и персонал. Всички те са в готовност да започнат почистването на общинската пътна мрежа. 
Фирмите ще отговаря за почистването на направленията „Дралфа – Миладиновци“, „Давидово – Съединение“, „Пробуда – Певец“, „Божурка – Александрово“, „Макриополско – Буйново“, „Руец – Кралево“, Пролаз – Драгановец“ и „Лиляк – квартал Въбел – местен път „Чокята“ – Момино“. 
Както досега, Общинското предприятие БКС ще извършва снегопочистването на територията на града. Налице са необходимите техника и количества материали за обработка на пътищата против заледяване, посочва говорителят Станислава Солакова.  
В готовност да приюти до шестима души е и Кризисният център за настаняване на бездомни хора, чийто живот може да бъде застрашен при тежки зимни условия. Там са осигурени отоплителни материали и условия за нощуване. Към момента няма хора, потърсили подслон. Настаняването става единствено с изричното съгласие на гражданите и след преминат преглед в Центъра за спешна медицинска помощ. 
В девет населени места на общината вече са подготвени помещения, в които могат да потърсят подслон пътници, застигнати от тежка зимна обстановка. Те се намират в селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк. Помещенията ще останат в готовност до края на зимния сезон. 
За БТА Солакова уточни, че помещенията за подслон на пътниците се разкриват всяка зима години наред. През изминалия зимен сезон Кризисният център за настаняване на бездомни не е бил ползван от нуждаещи се.