Художникът Владимир Шунев събира пасторални картини с пейзажи от Франция, Нидерландия и Гърция в изложба, озаглавена „Шепот“. Тя ще бъде открита на 15 ноември в галерия „Париж“, съобщават организаторите.
Общо 30 произведения в стил арт наив подрежда авторът в 48-ата си самостоятелна експозиция. По думите на Надя Павлова от галерията, заглавието на изложбата изразява поетичната нишка, която преминава през повечето картини.
„Зрителят ще се разходи по крайбрежната улица на Ница, ще се наслади на отраженията в Амстердам, ще види изгревите над Атон, но и ще си припомни тихите зимни вечери на село, когато снегът блести на лунната светлина, а коминчетата тихичко димят към небето“, пише тя.
Владимир Шунев е роден през 1961 г. в Дупница. Има инжeнерно образование, но след 1990 г. се отдава изцяло на изкуството.
Освен в самостоятелни изложби, художникът участва и в общи експозиции и пленери. Носител е на награда за живопис от Регионална изложба “Струма-95”, България и награда за живопис от Международен симпозиум по живопис “Алей-2002”, Ливан. / ГН