Хун Сен, министър-председателят на Камбоджа и тазгодишен председател на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), каза, че частният сектор активно се е включил в възобновяването на социално-икономическите дейности в региона, допринасяйки за укрепването на АСЕАН чрез задълбочаване на регионалната икономическа интеграция, предаде АКП. 
Хун Сен направи това изявление на откриването на Срещата на върха за бизнес и инвестиции на АСЕАН 2022 г., която се проведе днес в Пномпен. 
Постижението на региона в икономическото възстановяване, както и подновяването на социално-икономическите дейности в региона нямаше да са възможни без активното участие на частния сектор, каза той пред участниците в срещата.
„Сега, когато социално-икономическите обстоятелства се нормализират, бих искал отново да заявя, че частният сектор играе все по-важна и незаменима роля за обединяването на силите с АСЕАН с цел насърчаване на приобщаващото, гъвкаво и устойчиво развитие в региона“, каза камбоджанският премиер. 
Хун Сен също така отбеляза постиженията през изминалата година на Бизнес консултативния съвет на АСЕАН, приветства и препоръките, отправени към лидерите на АСЕАН, които допълнително допринасят за изграждането на Икономическата общност на асоциацията чрез задълбочаване на регионалната икономическа интеграция.
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с камбоджанската агенция АКП)