По повод празника на Сухопътните войски - 19 ноември, в стаите на бойната слава в район Казанлък и район Карлово на 61-ва Стрямска механизирана бригада ще гостува изложбата „21-ви пехотен Средногорски полк – мярка за величие“, предоставена от Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на военното формирование. 
Изложбата ще бъде отворена за посетители в стаята на бойната слава в поделението в Казанлък на 9, 10 и 11 ноември в часовете от 9:00 до 16:00 часа. В Карлово ще може да бъде разгледана на 14, 15, 16 и 17 ноември. Входът е свободен, допълниха от пресцентъра на бригадата.
Чрез снимков материал и документи експозицията проследява накратко историята на полка – освободител на Родопите, който с годините се е превърнал в символ на българския дух. Посетителите ще имат възможност да видят личната сабя и пушка на полковник Владимир Серафимов - командир на полка по време на Балканските войни. 
По случай празника 61-ва Стрямска механизирана бригада организира и Ден на отворените врати, който ще се състои в двете поделения на 17 ноември от 13:00 до 16:30 часа, допълниха от военното формирование.