"Шнайдер Електрик" (Schneider Electric) започна своята поредица от дигитални събития "Innovation Summit World Tour 2022" със силен призив за справяне с тройната криза - енергийна, икономическа и климатична, пред която са изправени правителства, фирми и потребители по целия свят, и очерта своя подход и решения за противодействие. Това съобщиха от компанията, която е сред лидерите в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията.
"Във време на глобална криза трябва да имаме пълна яснота относно нашия път и дестинация. Настоящата енергийна криза е само върхът на айсберга", посочи Жан-Паскал Трикоар, президент и главен изпълнителен директор на "Шнайдер Електрик". "Тъй като търсенето на енергия в световен мащаб се очаква да нарасне три пъти през следващите 30 години, жизненоважно е да внедрим всички технологии, които вече са налични, за да ускорим електрификацията, дигитализацията и устойчивостта".
Трикоар се изказа в началото на годишната серия от дигитални събития за клиенти на "Шнайдер Електрик" през октомври и ноември, по време на които компанията ще представи многобройни новаторски предложения за продукти, софтуер и услуги, които търсят решения на належащите екологични и социални проблеми, произтичащи от енергийната криза и изменението на климата.
По време на своята поредица от дигитални събития, "Шнайдер" ще обяви набор от иновации. От компанията вече са отворили номинациите за своите награди, предназначени да признаят критично важната роля, която клиентите и доставчиците играят за осигуряването на по-устойчив свят. Крайният срок за изпращане на предложенията е 25 ноември, се посочва още в съобщението.