Диви свине са забелязани в населените зони на Скопие, граничещи с планината Водно, съобщи Илия Бояровски от Центъра за управление при кризи в Република Северна Македония, който призова гражданите да бъдат внимателни, когато се движат в планинските туристически райони на Водно, а при евентуална среща с дивите животни да останат спокойни, защото ако ги провокират, в отбранителната си реакция животното може да ги нарани. 
„Дивечът слиза в населени места в търсене на храна заради узрелите плодове на овощните дървета през есента. Добре е да се избягват ранните сутрешни и късните вечерни часове за разхождане на домашните любимци, особено в частите на квартала Пържино, където започва гората. Инстинктите на кучетата и дивите свине не могат да бъдат предвидени при евентуална среща помежду им”, каза Бояровски.  
Допълнителен проблем представлява и рискът от разпространението на африканската чума заради увеличения брой диви свине във Водно, уточни той и призова институциите да се включат в справянето с проблема. Уведомен е и кметът на община Кисела вода, на територията на която се намира Пържино.