Хилда Казасян, заедно с музикантите от Плевенска филхармония, идват в Търговище, за да потопят публиката в света на вълшебната българска филмова музика от любимите ленти. „Да послушаме кино“ ще гостува в областния град на 10 октомври, информират от Драматичния театър.
Съдържанието на концерта е докосващо душите не само на меломаните, а и на хората, които не са изцяло отдадени на джаза. В програмата са подбрани най-любимите и познати мелодии от български игрални филми за всички времена като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.
На сцената до Хилда Казасян и Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов, ще бъдат едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, Михаил Йосифов – тромпет. Специални гости ще са Теодосий Спасов и Васил Петров.
Мултимедията, която е основен герой в този спектакъл е подготвена от Васил Къркеланов. Фантастичните аранжименти, които дават един съвсем нов живот на тази толкова обичана от всички музика, са направени специално за този повод от Живко Петров и Христо Йоцов, уточняват от културната институция. 
Концертът е с начален час 19:00.