Педиатри от цялата страна ще участват в Бургас в юбилейната Двадесета научно-практическа педиатрична конференция. Откриването ще е тази вечер, от 18:00 часа на открита сцена "Охлюва".
Конференцията ще продължи до 4 септември. Срещите ще са в Международния конгресен център на Морска гара, съобщиха организаторите ѝ.
Форумът се провежда всяка година, като научно-практическата част се посвещава на определен симптом или проблем на педиатричния пациент, който се представя през погледа на всички специалности в педиатрията.
Участници в конференцията ще са лекари, специализанти и студенти. Лектори на конференцията ще бъдат водещи специалисти от повечето катедри по педиатрия в страната, а партньори на събитието са фармацевтични компании, които ще имат изложбени щандове.
Събитието се организира от Бургаската педиатрична асоциация, която е член на Българската педиатрична асоциация, с подкрепата на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз и Община Бургас.
За юбилейното издание на конференцията е подбрана темата "Профилактика в детска възраст – традиции и модерен подход. Поглед през всички детски субспециалности".