Правителството на Макао съобщи днес, че ще възобнови фериботните услуги с южнокитайския град Шънчжън на 8 август, докато властите се опитват да отпуснат строгите ковид мерки в най-големия хазартен център в света, предаде Ройтерс.
Изявлението бе направено след като градските власти казаха, че от сряда хората биха могли да влязат в съседния град Чжухай, континентален Китай, без да се налага да се карантинират.
Във вторник обществените услуги и повечето места за развлечение отвориха врати за посетители в управляваната от Китай бивша португалска колония Макао. Разрешено е и храненето на място в ресторантите.
Работодателите в казино индустрията обаче едва ли ще се радват на значителен ръст на приходите в следващите седмици, защото там все още действат много ограничения.
Хората от Макао, които отиват в Чжухай, трябва да имат сертификат за отрицателен ковид тест, направен през предходните 24 часа. След това трябва да си направят още два теста в рамките на три дни след пристигането си в китайския град. Преболедувалите вируса ще могат да влизат в Макао едва 30 дни след оздравяването си.