На 17 и 18 юли от 19:00 ч. в Драматично-куклен театър - Силистра е премиерата на спектакъла "Търси се стар клоун". Автор на пиесата е румънският драматург Матей Вишниек. Той се вдъхновява от филма на Фелини "Клоуните" и решава да разкаже историята на трима стари клоуни, които търсят работа.
Сценичната адаптация, постановката, сценографията и музикалната картина  са на румънския гост режисьор Кристиян Георге.
Според него това е пиеса за нашата уязвимост, която само маска и черен нос могат да скрият. За любовта, която повече от всякога може да бъде фалшива. За приятелството, което става напълно несъществуващо, когато не се интересуваме. За борбата, за победата, за това колко добре оправдан може да стане фактът, че смъртта на някого вече не означава трагедия, а освобождаване на място, което може да бъде наше. 
„Пиеса за нас и нашите маски, и нашите страхове, и нашите герои, които винаги извеждаме отпред, когато съдбата удря твърде силно на тази сцена, претъпкана с нечестие и грозота, което е животът. Етап, на който стремежът към любовта и истината като основни елементи на опората става все по-труден и по-труден....“, казва още режисьорът.
В спектакъла участват актьорите Станислав Георгиев, Михаил Незалзов, Александър Павлов и Стефан Станчев.