Главнокомандващият американските сили в Афганистан генерал Джон Алън е разследван за "неуместни имейли" до жена, свързана със секс скандала с бившия директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, съобщи представител на Пентагона.
Разкритието представлява нов невероятен обрат в разрастващия се скандал, който разтърси Вашингтон само няколко дни след преизбирането на президента Барак Обама. Конгресът на САЩ се зарече да стигне до дъното на случая.
Междувременно десетина агенти на ФБР претърсиха дома на бившата любовница на директора на ЦРУ в оставка Дейвид Петреъс.
Полицаите изнесоха кашони и направиха снимки в къщата на Паула Бродуел в Шарлът (Северна Каролина), съобщи Си Би Ес. Според изданието "Шарлът Обзървър" агентите на ФБР пробили и пода на къщата. Журналистка на WCNC съобщи в Туитър, че полицаите са останали поне два часа в къщата.
Паула Бродуел, биограф на генерала с четири звезди, който подаде оставка в петък, не се е връщала в дома си от оттеглянето на Дейвид Петреъс. Нейният съсед Ед Уилямс, който говори пред Ен Би Си, заяви, че Паула Бродуел, съпругът й радиолог и двамата им сина се намират на неизвестно място и се чувстват добре.
Според полковника от запаса Стив Бойлан, приятел и бивш говорител на Дейвид Петреъс, връзката между генерала и биографката му започнала два месеца след като той заел поста си в ЦРУ през септември 2011 г, а следователно и след пенсионирането му от армията. Тя приключила преди около четири месеца.
Аферата избухна, когато жена от Флорида на име Джил Кели подаде жалба във ФБР в началото на лятото, че е получавала заплашителни съобщения, които отвели разследващите органи до Паула Бродуел. В съобщенията се съдържали обвинения към Кели, че флиртувала с генерала, стана ясно от изтекла информация от американските власти. По онова време следователите откриха имейли с открито сексуално съдържание между Петреъс и Паула Бродуел, потвърждаващи връзката им.