Най-добрият сценарий за България е да има правителство в рамките на този парламент. Това каза в интервю за „Лице в лице“ по бТВ министърът на правосъдието в оставка Надежда Йорданова.
Според нея избори за четвърти път в рамките на 14 месеца ще доведат до още по-ниска избирателна активност. Тя е на мнение, че интересът на гражданите към изборите се дължи на всичко друго, но не и на липсата на хартиени бюлетини в големите избирателни секции. Министърът в оставка добави, че ако не бъде излъчено правителство в рамките на настоящия парламент, най-ранната възможна дата за гласуване е 18 септември.
Една предизборна кампания през август не мисля, че ще даде на нашите съграждани възможност да направят информиран избор и демокрацията ще пострада, коментира Йорданова.
Относно закриването на Специализирания наказателен съд  и Апелативния специализиран наказателен съд и съответните прокуратури, правосъдният министър в оставка каза, че съпротивата продължава.
На въпрос какво би се случило, ако Конституционният съд отхвърли промените в Закона за съдебната власт, с които се закрива специализираното правосъдие, Йорданова каза, че Народното събрание трябва да уреди със закон последиците от решение на КС.