Рисуване с аромат на лавандула и вкус на изящно вино в дните на Международния фестивал на лавандулата, обещават организаторите. Това съпътстващо събитие ви очаква, за да създадете свой лавандулов шедьовър - незабравим спомен с помощта на нашия куратор Елена Понева и чаша изтънчено вино сред най-красивото ни лавандулово поле, четем на фейсбук страницата на община Чирпан. 
Именитата художничка Елена Понева е и преподавател, вдъхновила стотици деца и ученици за изобразителното изкуство и творчески изяви. Множество са участията й в изложби в България и в международни експозиции по приложни изкуства във Франция, Италия, Испания, САЩ и др. Има и няколко самостоятелни изложби по керамика и живопис. Тя е носител на голямата награда “Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката, връчена й лично от президента на България и отличието “Константин Величков” за най-добър учител. 
Таксата за участие е 40 лв., заплаща се в брой на място и включва всички материали, куратор, чаша вино и вода. 
Сесиите са в събота, 18 юни и неделя, 19 юни, от 10:00 и 18:00 часа. Програмата по дни е на сайта на Международния фестивал на лавандулата.