Журналистът на свободна практика Симон Милков даде пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Шумен по повод катастрофата от 23 декември 2022 г. до Томбул джамия в Шумен, при която  загинаха млад мъж и две момичета. В нея взеха участие майката на загубило живота си момче в пътното произшествие Виолина Александрова и адвокатът Йоана Станчева.
Тримата представиха две определения на Апелативния съд във Варна, с които делото за катастрофата, както и за смъртта на 16-годишното момиче, починало малко по-късно в болницата в областния град, ще трябва да се разследват отново. Според тях, сред мотивите на горноинстанционния съд, са констатирани множество забележки в разследването и по експертизите, като ще трябва да бъдат назначени нови. 
Сред въпросите, които поставиха Милков, Александрова и Станчева бяха какво е разпоредил Апелативният съд във Варна относно следственото дело, по повод на съмнения за проявена “лекарска немарливост”, има ли лекарска грешка при лечението на момичето, има ли конфликт на интереси и злоупотреба със служебно положение, довела до прекратяване на досъдебното производство за лекарска грешка.
(Видеозапис от пресконференцията е публикуван в „БТА-архив").