В навечерието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност,  грамоти "Неофит Рилски" от Министерството на образованието и науката получиха седем преподаватели и директори на учебни и детски заведения от област Кърджали. 
Те се дават за цялостна професионална трудова дейност в системата на училищното и предучилищното образование. Номинациите на отличените са направени от училищните колективи или от синдикалните организации на Съюза на българските учители и КТ „Подкрепа“. 
Отличията връчи началникът на Регионалното управление по образование Гроздан Колев, като освен грамоти, призьорите получиха и материални награди – книги.
Сред отличените бяха двама директори – инж. Марияна Стратиева, на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Нина Терекиева, на Професионална гимназия „В. Левски“.  Марина Димова,  преподавателка от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали, получи две грамоти, като номинация от две структури – на училищния колектив и на синдикалната организация на Съюза на българските учители.
Всички бяха поздравени от началника на Регионалното управление по образование, който им пожела здраве и професионални успехи.