Вкаменелости от различни геоложки епохи са представени в изложба в експозиционната зала на Историческия музей в Исперих. Организатор на палеонтоложкото изложение на фосили са любителите палеонтолози Димитър Димитров, Никола Карапетков и Пламена Петкова. Експозицията е организирана със съдействието на Историческия музей в града, каза за БТА Пламена Петкова.
Посетителите на изложбата ще могат да видят вкаменелости на морски влечуги, земноводни, причудливи безгръбначни, растения. Ще се запознаят с огромните и по-малките морски същества, които са живели по нашите земи преди цели 125 милиона години, и не само. Най-голям интерес сред експонатите предизвиква черепът на мозазавър (приблизително на 100,5 - 66 млн. год.). По думите на Петкова, за първи път в България се излага цял череп на динозавър, имало е представени находки от кости, но досега череп не е бил показван на изложение. Експонатът е българска находка от сбирката на Никола Карапетков. Любителят палеонтолог е купил черепа преди много години и е отделил доста време, докато успее да го реставрира до състоянието, в което е в момента, каза Пламена Петкова. 
Дошлите да видят експозицията ще научат още как са се образували фосилите, какво са представлявали изчезналите животни, как и къде са живели, какво е довело до тяхното масово измиране в края на периодите и още безброй други любопитни факти за "скритото съкровище под краката ни".
Съвместно с любителското фосилно изложение в залата е показана и изложба на живи, гигантски сухоземни охлюви, които са в родствена връзка с вкаменените ни мекотели, обясни Пламена Петкова. Посетителите ще имат възможността да се докоснат до гигантските африкански охлюви на Ростислав Траянов, който вече предизвика възхищение със слузестите си приятели в съседни градове.
Двете изложби ще останат в експозиционната зала в Исперих до 25 май.