Общо 12 украински граждани, пребиваващи на територията на област Кърджали, са започнали работа чрез посредничеството на бюрата по труда, като други 14 са насочени към работодатели. Това казаха за БТА от Дирекция „Бюро по труда“ (ДБТ) - Кърджали.
Оттам обясниха, че наетите лица са заети в секторите хотелиерство, ресторантьорство и търговия, а насочените са изпратени за среща с работодатели в Регионално управление по образование - Кърджали и Дирекция „Социално подпомагане“. 
В бюрата по труда в Кърджали и в Момчилград са подадени общо 18 заявки от работодатели за 39 свободни работни места, които са подходящи и могат да бъдат заети и от украински граждани. Тридесет от работните места са на територията на ДБТ - Кърджали, а 9 - на ДБТ в Момчилград.
През  април, по линия на подпомагането на пострадалите от конфликта в Украйна, мобилният екип на бюрото по труда в Кърджали е провел срещи с 10 души, настанени в православно духовно средище „Св. Успение Богородично”. Запознал ги е с дейността на Агенцията по заетостта като обществен посредник на пазара на труда. Предоставена е информация на руски и украински език – за статута на временна закрила, за достъпа до пазара на труда в България и за видовете социални услуги.