Баскетболистките на „Дунав 2016“ станаха шампионки на държавните финали за момичета до 12 години в София. След като излязоха втори от групата /със само една загуба срещу „Рилски спортист“, възпитаничките на треньора Руслан Русев победиха на полуфинала „Септември“ /Сф/ с 66:52, а в мача за титлата надделяха срещу „Славия“ - 90:78.
Двубоят срещу „белите“ бе решен през четвъртата част, която завърши при 26:18.
Виктория Михова бе най-резултатна със 17 точки, а Галена Авни вкара 15.
Мачът ще се запомни още с факта, че треньорката на „Славия“ Силвия Пеева получи на 2 пъти техническо наказание, наказание накрая отнесе и Русев.  
„Заслужено станахме първи. Успяхме заради отборната игра. Нашата публика ни помогна много. Искам да благодаря на ръководството на клуба в лицето на Младен Ганчев, Свилен Манев и Борис Гончаров. Специално благодарности към треньорите от школата, които ми помагаха - Магдалена Атанасова-Миланова, Анжи, Юлия Радева, Пламен Дечев, Николай Николов“, коментира Руслан Русев за сайта „БгБаскет“.
От нас можем да добавим дано тези деца да бъдат следващата вълна на един стабилен женски тим, на какъвто да се радваме след няколко години.