Народното читалище „Никола Вапцаров-1873“ в Тутракан, с подкрепата на местната община и Федерацията на българските фолклорни групи, подготвя за 25 и 26 юни Втори национален детско-юношески фолклорен конкурс „Златни пафти“, съобщиха от читалището.
Целта му е да даде изява на детски и юношески фолклорни танцови групи и състави, да популяризира българските фолклорни танцови традиции, да предостави възможност за общуване и взаимно обогатяване на подрастващите, занимаващи се с фолклорно танцово изкуство, и на техните ръководители и хореографи, се посочва в съобщението. Участниците се разделят в две възрастови групи - от пети до седми, и от осми до дванайсети клас. Те трябва да представят програма до петнайсет минути. 
Традициите на танцовите състави при читалището „Никола Вапцаров-1873“ в Тутракан се пазят. Значителна част от децата в общината са обхванати в съставите на фолклорната танцова формация „Дунавска младост“, която има вече 68-годишна история и е носител на многобройни отличия от страната и чужбина. Във формацията членуват над 150 деца и младежи.