Последно за годината държавно първенство по тенис на маса и вдигане на тежести за хора с увреждания се проведе на 4 декември в зала „Диана“, гр. Ямбол.

Русенските параолимпийци бяха представени от спортен клуб „Олимп-спортът е равнопоставен“ в лицето на неговия председател Георги Гаев. Той се състезава в 10 –та група и успя да се класира на 3-то място, което му подсигури бронзовото отличие.

Основният организатор и двигател отново е Надка Александрова, която е незряща и е председател на спортен клуб на инвалидите „Ямбол-99“. В състезанията участваха над 40 спортисти с увреждания от страната. Заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов връчи отличията на победителите и поздрави участниците за несломимия им дух и показаните спортно майсторство и възможности, които будят уважение. Състезанията се провеждат по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември. Те са подкрепени от Министерството на младежта и спорта, Българската параолимпийска федерация и Общините Ямбол и Тунджа.

Спортен клуб „Олимп–спортът е равнопоставен“ се надява през следващата година да има както нови състезатели така и нови благодеятели. Благодарение на Община Русе, Русенски университет и благодеятелите си клубът непрекъснато обновява и оборудва спортната си зала и очаква новите попълнения.