Apple е оптимизирала всички аспекти на iPhone, включително и батерията. Тя е по-малка от тази на повечето Android смартфони със сходни размери, но въпреки това успява да предложи адекватна издръжливост.

Въпреки това тя все пак трябва да бъде презареждана. И докато другите производители полагат доста усилия в разработката на технологии за бързо презареждане, Apple изостава в тази сфера.

iPhone се презарежда сравнително бавно, когато се сравнява с конкурентни Android телефони. Apple не е казвала защо не обновява устройствата си към по-актуалните телефони за бързо презареждане. Сред спекулациите са, че и сегашните функции са достатъчно адекватни и че бързото презареждане генерира много топлина, което е вредно за батериите.

И все пак понякога на човек се налага за кратко време да зареди възможно най-голяма част от капацитета на батерията на телефона си. TechRadar дава няколко съвета как да постигнем това с iPhone.

Първо, изключете повечето приложения. По възможност не използвайте телефона докато той се зарежда, защото това ще консумира енергия и ще забави зареждането.

Избягвайте използването на стари зарядни, както и на преходници. Също така обърнете внимание на мощността на зарядното. Старите зарядни достигат обикновено едва до около 5W, което ще зарежда батерията много бавно.

Избягвайте зареждането на iPhone през USB и лаптоп или компютър. Това също ще е зареждане с много ниска мощност, което ще отнема доста време. Дори и новите поколения на USB не могат да конкурират мощно зарядно.

Същото важи и за безжичното презареждане. То е практично, но осигурява по-бавно зареждане от обикновеното 12W зарядно.

Също така не всички "бързи зарядни" са подходящи. Apple си има своя технология и тя не винаги е съвместима с разработките на конкуренти, особено за Android. Когато се използват несъвместими зарядни, в най-добрия случай, устройствата просто ще се зареждат по-бавно, но може да се случат и повреди.

И последно, трябва да се съобрази и кабелът. Комбинация от ново, 20W зарядно със стар кабел, може да не е оптимална и да не позволи максимум мощност. Кабелът също е важен, защото през него ще минава електричеството и трябва той да е качествено изработен.