Служебното правителство се събра извънредно, за да обсъди проекта за актуализация на бюджета. Според премиера Стефан Янев налагат се неотложни мерки, за да бъдат гарантират социални плащания и дейността на бизнеса.  

Според служебния премиер Стефан Янев, актуализацията на Бюджета е знак за отговорно поведение към финансите на държавата и въпреки, че актуализация би трябвало да направи парламентарно подкрепено правителство:

"Но ситуацията виждате, че е динамична. Такова правителство все още не е съставено. В същото време икономическата и здраваната ситуация в държавата е такава, че се налага да бъдат взети неотложни мерки по отношение на гарантиране на функционирането на държавата, по отношение гарантирането на социалните плащания, на дейността на бизнеса и разбира се, подготовка за здравна криза, ако такава се развие през есента, каквато много от наблюдателите очакват".

Дали и как ще бъде актуализиран Бюджета, ще решава Народното събрание: "И се надявам в този смисъл парламентът да направи необходимия смислен дебат и да прояви разбиране към моментната ситуация, така че всички неотложни плащания в началото на септември да бъдат осигурени".