Старши треньорът на волейболния „Дунав“ Данаил Милушев се е срещнал с ръководството на „Линамар Лайтс Металс“ /бивша „Монтюпе“/, научи „Утро“. Фирмата е основен спонсор на клуба от три години.
„Вярно е, имахме такава среща. Не мога да говоря с конкретика, тъй като се разбрахме да се видим отново в края на юни. Тогава трябва да стане ясно с какво и как фирмата може да ни спонсорира отново. Ще изчакаме, въпреки че ми се искаше да направим по-ранна селекция през това лято“, каза Милушев за „Утро“.
„Честно казано, много се надявам на сериозна и навременна финансова помощ от Общината. Вижте какво се прави за волейбола от местната власт в градове като Бургас, Пазарджик, Разлог, Дупница, Монтана, Добрич. Там, особено в Пазарджик и Бургас, буквално се изсипва златен дъжд, затова и тимовете им са фактор. Ние нямаме големи претенции, но наистина се нуждаем от рамо, още повече, че волейболният „Дунав“ е единственият елитен отбор в Русе“, каза Милушев.
На въпроса как ще коментира новината, че Дейвид Кръстев ще премине в „Хебър“ и че Леон Тончев е обект на интерес от „Пирин“ /Разлог/, той отговори: „Ще кажа само, че това бяха основните ни хора в атака. Съжалявам, но нищо не мога да направя. Опитвам с всички сили да задържа Леон в Русе“.