Волейболният мъжки отбор на „Дунав“ остана без старши треньора си Данаил Милушев, научи „Утро“. Той подписа договор с „Хебър“ /Пазарджик/, където ще е помощник-наставник на италианския специалист Камило Плачи. 
„Така е, вече, за жалост, нямам нищо общо с русенския клуб. През последните няколко години работих за „Дунав“ с цялото си сърце - и като състезател, и като старши треньор. Всеки сезон обаче започвахме почти от нулата - като се почне с неяснотите около бюджета и се свърши с безвъзвратно закъснялата селекция. Винаги събирахме отбор почти в последния момент. Така вървяха нещата и след края на последното първенство. В такива условия трудно може да се работи и да се планира нов цикъл. Чаках, чаках, накрая реших да помисля за бъдещето си. Съжалявам, че оставям много приятели в Русе“, каза Милушев за „Утро“.
На въпроса как вижда бъдещето на „Дунав“, той отговори, че по-скоро е настроен скептично. 
А сред феновете дори са разнася упорита мълва, че такъв отбор може да няма в новото първенство на Суперлигата, въпреки че вече беше теглен жребий с участието на русенци. Не е ясно и най-важното - как ще подходи основният досега спонсор „Линамар Метал Лайтс“ и каква ще е помощта на общината.
Че отборът май върви към изчезване, подсказва и фактът, че звездата на тима Дейвид Кръстев по-рано също подписа договор с „Хебър“. „Утро“ научи, че и други добри състезатели имат оферти от водещи клубове. Един от тях е Леон Тончев.
Волейболният „Дунав“ е единственият русенски тим с представителство в елита. Засега и все още. 
В баскетбола се правят всички усилия за изплуване към горните дивизии, а футболът, който също не цъфти и върже във финансов план, ще се мъчи поне още една година в третото ниво на родните групи.