Волейболистите на „Дунав“ отпътуваха вчера за Пазарджик, където днес ги чака мач от турнира за купата на България срещу лидера в Суперлигата „Хебър“. Двубоят от 1/4-финалната фаза на надпреварата ще започне в 18.30 часа.
„Дали може да хвърлим бомба? Пресилено е да го мислим, но всеки се надява на успех. Никой уважаващ се спортист няма да хвърли кърпата предварително. Топка е, всичко се случва. Да не забравяме, че все пак ще играем срещу отбора с най-добрата и шумна селекция в България. Ще е много тежък мач. Аз се надявах срещата да е в Русе, но жребият ни изпрати като гости, където шансовете ни наистина не са големи. Основният проблем при нас е контузията на Георги Чалъков. Напълно сигурно е, че той няма да играе. Владимир Христов пък има постоянни здравословни проблеми. На практика излиза, че от трима центрове нямаме хора на тази позиция“, заяви пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Данаил Милушев.
Той коментира и първата шампионатна загуба на тима като гост на „Ботев“ /Луковит/ /2:3/.
„Няма какво да се лъжем - домакините играха по-добре, а ние - под възможностите си. Друг е въпросът, че залата в Луковит е доста неудобна и тясна. Нямаше как да заложим на силни сервиси, а и при посрещането в задни редици липсваше достатъчно пространство. Не искам да се оправдавам. Важното е, че свършихме работата си в целта да бъдем един от първите два отбора в класирането на втората осмица в първенството на Суперлигата. Затова и загубата от „Ботев“ не бива да се възприема като повод за някаква голяма драма“, каза още Милушев.