Отварят отново зелени коридори за ваксинация. Това потвърди след заседание на Националния ваксинационен щаб главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Вече е публикуван на сайта на Министерството на здравеопазването списък на тези, които ще работят в празничните дни. Това са 26 имунизационни пункта, в София са четири – в Александровска болница, Военномедицинска болница, „Пирогов“ и Окръжна болница“, поясни той.

Точният график на работата им е посочен на сайта на МЗ, уточни той. И потвърди, че повечето от тях ще работят целодневно. Всеки, който желае, може да се насочи натам. Ще има и от двата вида ваксини – и „Астра Зенека“, и „Пфайзер“. Количествата от ваксината на „Янсен“ все още са малко и затова засега няма да се насочват към пунктовете.

„Мисля, че е по-правилно тя да се използва в групи, където искаме да постигнем по-бърз ефект. Освен при туристическата индустрия, имаме и някои по-труднодостъпни групи, ромско население“, обясни той и допълни, че става дума за места, където ще е по-трудно да намерят хората за втората игла.