Там, където има чакащи, пуснете зеления коридор за ваксиниране. Очакваните утре дози ваксини на „Пфайзер/Бионтек“ ги пазите за СИК-овете и РИК-овете – с тези думи, цитирани от БГНЕС, премиерът Бойко Борисов се обърна към здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Днес министър-председателят беше в „Пирогов”, където разгледа детското отделение на болницата. Заедно с него бяха здравният министър и директорът на лечебното заведение проф. Асен Балтов.

Премиерът поръча на здравния министър да има ваксини за членовете на изборната администрация и отбеляза, че очакваната утре доставка от 21 060 дози от препарата на „Пфайзер/Бионтек“ трябва да се запазят именно за СИК и РИК.

„За тях сме запазили, по-скоро искаме да преценим дали да пуснем зелените коридори“, отвърна проф. Костадин Ангелов.

„Просто искаме преценим дали е възможно да пуснем зелени коридори, или не. Днес по обяд ще вземем това решение, защото в различните области по различен начин вървят фазите от националния ваксинационен план. 50% от тези ваксини ще дадем на общопрактикуващите лекари. И за тези, които в момента са дошли, има много желаещи “, каза още здравният министър.

От своя страна Бойко Борисов каза: „Там, където чакат, пуснете зеления коридор“.

„Ако има чакащи на „Пирогов“, на ВМА, и пред големите болници  - пуснете зеления коридор да минат днеска хората. Възстановете и тези няколко дни, докато дойде 8 март за следващата доставка, която имаме“, допълни премиерът.