Бившият румънски футболист на „Дунав“ Драгош Фърцулеску откри топлата вода - година и нещо след раздялата си с отбора намерилият любовта в Русе играч постави в интервю за „Спортал“ диагноза: организацията в „Дунав“ бе като в аматьорски клуб! Нападателят изрично подчертава в интервю за „Спортал“, че не дошъл в тима заради пари.
„Тогава се завърнах след операция /заради получена като състезател на „Берое“ травма/ и исках да се докажа като добър футболист. Мисля, че успях, защото останахме в елита. Чувствах се щастлив, защото след контузията отбелязах 3 гола и направих 6 асистенции. Впоследствие получих добра оферта от Индия, където и парите, и инфраструктурата са на доста по-различно ниво“, разказва румънецът, след което пак говори за времето си в Русе /веднага след онази последна спасителна кампания на „Дунав“ той беше освободен/.  
„Исках да тренирам с отбора, защото тук е моето семейство. В момента не знам кой е президент на отбора, кой контролира нещата. Бях доста афектиран, защото всички в тима знаят как играя и какво съм дал за отбора. Треньорът Люси Кирилов бе наясно, че играех на инжекции. Примирявах се, че „Дунав“ не е от най-професионалните отбори. Понякога дори нямахме вода по време на тренировки. Организацията напомняше на аматьорски клуб. Дадох най-доброто. Исках дори да тренирам с децата. Не ставаше въпрос за пари, а само да поддържам форма. Три пъти получих „не“ и се разочаровах. Това не бе нормално. В Румъния, както и в България, понякога не се оценяват футболистите. Съжалявам за феновете, защото те са страхотни. Сега трябва да подкрепят „Дунав“ в Трета лига, но не виждам желание отборът да се върне там, където му е мястото“, смята Фърцулеску.
Бедний, бедний Фърцулеску, и ние знаехме как обикаляше базата с бутонки в ръце и желание само да тренираш. Когато питахме защо не те броят за жив, ни отговаряха, че си бил слаб футболист.
Колкото и да си слаб /според някои/, други бяха на мнение, че беше в пъти по-добър от зрънца, дошли по правило в Русе като свободни агенти, които не ставаха дори и за наподобяващия по организацията си на аматьорски клуб „Дунав“ в последния му позорен сезон в Ефбет Лига.