Футболистите на Локомотив“ /Русе/ победиха „Дунав“ /Батин/ с 4:1 в контролен мач. „Железничарите“ поведоха с 4:0 с два гола на Бисер Георгиев, по един на Дани Братоев и Иван Димитров, а гостите се разписаха в последните секунди чрез Стефан Григоров.
Голямата новина при „железничарите“ е подсилването на отбора с Драгош Фърцулеску. Румънският техничар направи две асистенции и със сигурност ще е диригентът, от какъвто тимът имаше нужда.
„Драгош ме изненада с добрата си форма. Вероятно е тренирал индивидуално, но изглежда напълно готов да бъде фактор в нашия отбор“, коментира по адрес на 33-годишния румънец старши треньорът на „Локомотив“ Свилен Касабов.
Касабов разкри още, че ще разчита и на други подкрепления.
„При нас дойде Дани Братоев от „Дунав“. На разположение са бившите халфове на дунавци Преслав Петков и Мирослав Георгиев. Привлякохме и юношата на „Аристон“ Ивайло Попов. Той е защитник. На тези хора им трябва време, защото някои от тях не са тренирали активно през последните месеци“, обясни Касабов за „Утро“.
На въпроса дали „Локомотив“ ще се измъкне от последното място в Североизточната Трета лига и ще запази мястото си в дивизията, той отговори, че се надява това да се случи.
„Променихме много неща в структурата и организацията на клуба. Не искам да обещавам чудеса, но ще направим всичко възможно да стабилизираме отбора. През есента също не играхме чак толкова лошо, но по традиция губехме нелепо мачовете след 60-та минута. Липсваше ни и шанс“, каза старши треньорът.
„Локо“ ще открие новия сезон тази неделя с домакинство на „Септември“ /Тервел/. Понеже „Дунав“ ще играе срещу „Етър“ в същия ден от 14 часа, управата на „железничарите“ ще направи постъпки пред Зоналния съвет на БФС във Варна мачът да бъде изтеглен за 12 часа.