„Дунав“ направи два твърде любопитни трансферни хода. Румънецът Драгош Фърцулеску и ганаецът Самуел Инкоом пристигнаха вчера рано сутринта в Русе, а часове по-късно тренираха индивидуално под ръководството на старши наставника Людмил Киров. Нападателят Фърцулеску идва от „Берое“. Инкоом е десен бек-халф, но за него - отделно заради доста интересната му футболна биография. 
В Русе пристигна и македонецът Исаевски. Той е краен защитник. Обикновено играе в зоната на левия бек.
„Фърцулеску и Инкоом са качествени футболисти. Познавам ги много добре. Може да се счита 99 процента, че те ще са играчи на „Дунав“. Искам да благодаря специално на президента д-р Симеон Симеонов за разбирането и съдействието му по реализиране на трансферните ми планове. Всяка идея за привличане на нови играчи се съгласува с него“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров.
Той добави, че ядрото на отбора ще бъде оформено напълно до лагеруването на отбора в Анталия. 
„Вече виждам основната група плюс юношата Кристиян Върбанов“, заяви Киров.
„Утро“ разкри, че зреят нови надежди за подсилване на отбора с бразилеца Кавалканте. Считаше, че офанзивният халф няма как да напусне кипърския „Алки“ заради разминаване по финансовите условия, при които може да играе футбол в България. През последните дни обаче станало ясно, че мениджърът му търси вратички да изведе клиента си от Острова на Афродита и да го доведе в „Дунав“.
В събота футболистите на русенския отбор проведоха двустранна игра. Участие в нея взеха новите попълнения Илия Мунин, Емин Ахмед, Свилен Щерев и Диян Димов.