28-годишният румънец Драгош Фърцулеску е на път да помогне на „Дунав“ през пролетния сезон, научи „Утро“. Той трябва да пристигне тази събота в Русе, след което ще стане ясно дали все пак ще играе с екипа на русенския отбор.
Румънецат подписа договор с „Берое“ преди началото на миналото първенство. Старозагорци разчитаха, че той ще замести подобаващо техния дотогавашен ас в атаката Журион Мапуку, който пък пое към „Левски“.
Фърцулеску поднови договора си с „Берое“ през лятото на 2018 година. На практика обаче той не игра през есенния сезон, защото се възстановяваше от тежка контузия. Записа само 2 мача срещу 16 в предишното първенство. 
Драгош е роден в Крайова. Играе като крило и атакуващ полузащитник. Той е юноша на „Университатя“ /Крайова/, където започва и професионалната му кариера. Освен за родния си клуб е играл в кипърския „Алки“, унгарския „Капошвар“, румънските „Търгу Муреш“, „Университатя“ /Клуж/, „Олт“ /Слатина/, „Арад“, „Динамо“ /Букурещ/, „Ръмнику Вълча“ и „Пандури“ /Търгу Жиу/.