Слагането на мокет не е никак трудно. Отличните резултати се коренят в правилния подход, също както и в надеждните материали, използвани по време на монтажа. Много хора решават да изберат мокетено покритие за дома си, намирайки го за практично и лесно за поддръжка подово покритие. След като вече сте закупили настилка от този вид, идва ред и на нейното слагане, което протича в няколко основни стъпки. Преди да Ви запознаем с тях, разгледайте онлайн магазин КарпетМакс, възползвайки се от ниските цени и изобилието от предложения за модерни подови настилки с отлично качество. 

Как се полага мокет

Всяко едно помещение в жилището трябва да изглежда добре, за да можем и самите ние да се чувстваме добре. Подовата настилка е “основата”, върху която ще градим всичко останало, като ако сме се спрели на мокет, е наложително да сме добре запознати с тънкостите при неговото поставяне. 

Съществуват три по-основни начина за слагане на материали като мокета:

ŽŽ   · Свободно полагане - подходящо за помещения до 20кв.м;

   · Цялостно лепене - използва се специално лепило за мокет, което има за цел да осигури здрава фиксация;

   · Слагане с мрежа против хлъзгане - този метод доста наподобява цялостното лепене. Тук разликата се крие във възможността да премахнем с лекота подовата настилка, когато решим, че мястото й вече не е там.

Ако нямате никакъв опит със слагане на мокетено покритие за под, се обърнете към специалистите, които ще извършат за Вас тази услуга. 

Какви са предимствата на мокета

Доста хора са свикнали да живеят с погрешното разбиране, че слагането на мокетена подова настилка е нехигиенично, заради “способността” на покритието да задържа прах и бактерии в тъканите си. Това довежда до пълния отказ на някои да поставят в дома си подобно покритие, което безспорно е сред най-предпочитаните решения в западна Европа и света като цяло. 

Покритията за под от текстил са винаги “добре дошли” във всяко жилище, защото:

   · Внасят уют в стаята и ни дават усещане за топлина;

   · Осигуряват мека основа, върху която да стъпваме;

   · Обезпечават поддържането на висока хигиена, поради защитното си покритие и лесното си почистване.

Не се лишавайте от пухкав килим или мокетена настилка у дома. Изберете го от CarpetMax.

Откъде да купя

Магазини за подови настилки има много, но само в КарпетМакс има предложения, които са по джоба на всеки, като това не измества и тяхното високо качество. Изберете мокет или друг вид покритие за под, с което ще се чувствате най-добре, докато сте си вкъщи. Заложете на оптималните размери и модерните цветове. Едва след това преминете към слагане.