Волейболистите на „Дунав“ ще се съберат за първа тренировка днес. Часове преди нея „Утро“ разговаря със старши треньора Данаил Милушев.
- Г-н Милушев, какво предвижда програмата?
- Ще се видим като отбор към 14.30. Часът на първата тренировка ще бъде уточнен по-късно, тъй като ще трябва да се съобразим с пристигането на кондиционния треньор /става въпрос за специалист от щаба на националния тим/. Той ще начертае по какъв начин ще започнем подготовката.
- „Утро“ научи и съобщи, че вече няма да сте играещ треньор, а само старши наставник. Защо взехте това решение?
- Малко е трудно - хем да съм на игрището, хем на пейката. Така се получава едно разпиляване на енергията. Предпочетох да се концентрирам само върху треньорските функции. 
- Форматът за влизане в Суперлигата тази година ще е различен. Какво очаквате като резултати от мачовете на квалификацията в Бургас, където ще се съберат „Нефтохимик“, „Дунав“, ЦСКА и „Тетевен“?
- По регламент само първенецът в групата ще се включи директно в Суперлигата. Вторият и третият ще се срещнат на разменено гостуване. Реално погледнато, ние ще сме втори или трети, така че ни чакат допълнителни двубои с ЦСКА. Победителят от тях също ще играе в Суперлигата. Чувам, че ЦСКА прави обновяване на състава си с качествени волейболисти. Няма да бъде лесно, но ще се борим за участие в Топ 8 на елитното първенство.
- Сигурно е много рано да се говори за контролни мачове?
- Рано е. Задачата ни сега е да приобщим по най-бързия начин новите 5 попълнения. На практика пак сме принудени да правим нов отбор. 
- Желаем ви успех!
- Благодаря! Надявам се, че ще се справим. Все пак Русе остана само с един елитен отбор в колективните спортове, което ни задължава още повече. А русенци обичат волейбола, така че трябва да поработим здраво.