Изписаха вече оздравелия от коронавирус пациент от УМБАЛ „Медика Русе“. След повече от 3-седмично лечение, 41-годишният мъж вече е в стабилно състояние, афебрилен и без дихателна недостатъчност. Пациентът е изписан след два последователно отрицателни резултата при PCR  тестване и остава под домашна карантина 28 дни.

Мъжът от с. Ясеновец, обл. Разград, беше приет в УМБАЛ „Медика Русе“ на 26-ти април с оплаквания от отпадналост, кашлица, задух и висока температура с придружаващо заболяване – инсулинозависим захарен диабет. Лечението на пациента е било комплексно, включително с Хидроксихлорохин, предоставен от РЗИ.

В специализираната структура за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на УМБАЛ „Медика Русе“ работят 15 души. Оглавена е от доц. д-р Дора Маринова – специалист по белодробни болести с блестяща научна кариера и редица отличия. В състава влизат и лекари по неврология, анестезиология, кардиология, физикална и рехабилитационна медицина, медицински сестри и санитарки. Периодично целият екип на структурата се изследва за коронавирус. Резултатите при всички изследвания са отрицателни.