„Акулска паричка“ е рисунката, с която 10-годишната Кристияна Иванова от Русе спечели националния конкурс за рисунка „Моята паричка 2024“ за деца от 6 до 12 години. Третокласничката от Дойче шуле бе класирана па първо място с 583 гласа и задмина миналогодишната победителка в конкурса - 12-годишната Мария-Магдалена Георгиева Бонева от Ямбол, която събра 537 гласа.
Задачата в конкурса за рисунка беше да се създаде авторски проект на банкнота от съществуваща или въображаема валута. Участникът трябва сам да измисли и изготви дизайна. Това означава не само да нарисува картина, но и да реши кой да е изобразен на банкнотата, с какъв номинал да бъде тя, какви задължителни компоненти да включи, какви отличителни знаци и защитни елементи да има и пр. Всичко това без използване компютърна графика и софтуер. Гласуването беше онлайн.
„Благодаря на всички русенци, родители, ученици от СУПНЕ „Фридрих Шилер“, приятели, общи приятели и други, които не ме познават и повярваха в Каузата „Акулска Паричка“ на моята дъщеря Кристияна Иванова от гр. Русе, на 10 г., ученичка от III Б клас във СУПНЕ „Фридрих Шилер“ с директор госпожа Искра Иванова и преподавател госпожа Нела Георгиева“, каза след спечелването на наградата бащата на Криси - Росен Иванов.