Организаторите Ивелина Костова - ръководител на услуги в Общностен център за деца и семейства и образователен медиатор в ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в с.Ряхово и Гюрджан Яшар - кмет на с. Кошарна, община Сливо поле, заедно отбелязаха в селото подобаващо християнския празник Великден. В увеселението се включиха се деца от детската градина, ученици от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий" в с.Ряхово и ученици от СУ "Свети Паисий Хилендарски" в гр.Сливо поле.
Слънчевото и шареното събитие премина под съпровода на фолклорни ритми и кръшни хора. И тази година деца от детска градина "Пролет" - филиал с.Стамболово, учениците рецитираха много стихчета, игри и Великденски забави.
Ръководителя на услуги г-жа Ивелина Костова организира в с.Кошарна по-случай Възкресение Христово няколко конкурса:
- Конкурс за най-писано красиво яйце.
- Конкурс за най-здраво яйце - борец.
- Конкурс за най-красива рисунка.
- Най-бързо обелено и изядено яйце
Журито в състав: г-жа И. Костова и г-н. Г. Яшар и г-жа Е. Яшар определиха най- красиво изписано Великденско яйце - наградата спечели второкласникът Браян Тодоров.
Победител за най-красива рисунка е седмокласничката Дженифър Тодоров.
След оспорвана надпревара между дузина участници първо място за яйце-борез спечели Николай Василев, следван от Недко Ивелинов и Денислав Дениславов.
Най-бързо изяде обеленото си яйце Дженифър Тодоров.
"Сърдечни благодарности на всички, които се включиха в програмата и на всички останали, които бяха публика! Благодарности и за участниците в конкурсите Христос Воскресе!  Нека във всеки дом има благоденствие и вяра! Бъдете здрави и благословени", казаха организаторите.