60-годишният роден в Турция, но единствено с нидерландско гражданство Хюсеин Чакър, да бъде оставен за постоянно в ареста. Това поиска за заловения на 6 януари със 102 розови таблетки екстази дилър Окръжна прокуратура и се аргументира с многобройните пътувания зад граница на мъжа, който дори не владее български език, няма официален адрес в страната, нито някакви легални доходи. Отделно търговията с дрога, за която е уличен, може да му донесе присъда между 2 и 8 години затвор, както и глоба от 5000 до 20 000 лева и ако бъде на свобода, може да осуети евентуалното си влизане в затвора. Това бе и виждането на Окръжния съд, който прецени, че действително единствената справедлива мярка за Чакър към момента е постоянният арест, но решението може да се обжалва.
От 2003 година досега идвам редовно в България и познавам страната. Как така да нямам доходи, като средно на година внасям от чужбина 10 коли, които продавам тук. Дори сега имам 3 коли, които чакат да бъдат продадени. Хапчетата с формата на розови сърчица открих 2 дена преди Нова година на гарата, обясни пред съда Чакър и поиска да бъде пуснат от ареста, недоволен от това, че го третират, сякаш е извършил убийство.
В съдебна зала бе разпитана тъща му Снежана, която обясни, че Хюсеин и 20 години по-малката й дъщеря Албена са официално семейство и живеят в Холандия с трите си деца. Самият Чакър разчитал единствено на „социал“ и не работел, тъй като бил възрастен и болен и за него работа там нямало. Албена изкарвала пари като чистачка в ресторант.
Адвокатът на Чакър изтъкна, че самият той е посочил на дошлите полицаи в къщата на ул.“Табия“ в Селеметя къде са наркотиците и не се е опитвал да ги скрие. Освен това страдал от хипертония и нямал други криминални прояви, затова заслужавал да бъде освободен под домашен арест или под парична гаранция, като можел да плати до 5000 лева.
До Чакър униформените стигнаха, след като на 31 декември, малко преди настъпване на новата година, продал 1 таблетка екстази. Клиентът му разказал откъде се е снабдил с дрогата и няколко дена по-късно разследващите открили останалите над 38 грама весели хапчета.