Арестуван с дрога в автобуса от Варна 32-годишен мъж бе задържан за постоянно от Окръжния съд вчера. Милен Ангелов бе заловен на 11 октомври на централната автогара от криминалисти от Второ РПУ по сигнал, че се връща от черноморската ни столица с хероин. Преди това рейсът бил спрян в района на Русенското ханче. При проверката униформените видели стария им познайник на последните седалки, но за да не бавят пътниците, не предприели обиск, а конвоирали автобуса до автогарата, където са намерили под задните седалки найлонов плик с хероин, стана ясно в съда.
Прокурорът предложи Ангелов да бъде вкаран за постоянно в ареста, защото системно употребявал дрога и неведнъж е лежал в затвора за кражби. Адвокатът му поиска по-лека мярка, тъй като живеел с баща си в Червена вода и нямало опасност да се укрие.
Самият обвиняем каза пред съдията, че употребява дрога от 18-годишен чрез боцкане. В момента бил на метадонова програма за лечение, но задържането му в ареста е прекратило лечението му и изпаднал в абстиненция. 
Заради обвинението в тежко умишлено престъпление, извършено в опасен рецидив, задържаният трябва да остане в ареста до започване на делото срещу него, постанови съдът.