Заловеният във вторник ветовски измамник Димитър Якимов Атанасов остава в ареста, реши Районният съд. 
Закоравелият престъпник, който е в „бизнеса“ от 10 години и вече три пъти е лежал в затвора за телефонни измами, бе хванат в дома си с телефон в ръка, след като на 18 март следобед успял да измами 68-годишен русенец да му купи ваучери за 400 лева.
Мъжът бил оплетен в мрежата на мошеника, който му се представил по телефона за братовчед от друг град и го помолил да купи ваучери за предплатени мобилни разговори и да му продиктува номерата. Човекът учудено го попитал за какво му са толкова ваучери, а подготвеният Димитър веднага заявил, че до него е инспектор Василев от МВР, който е по следите на банда телефонни измамници и му трябват ваучери да проследява разговорите им.
Тогава в слушалката прозвучал гласът на самия мним полицай.
След залавянето на бандитите парите ще ти бъдат възстановени, отсякъл „инспекторът“ и пенсионерът повярвал, че ще помогне в борбата с телефонните измами. Купил ваучери за 420 лева и продиктувал номерата. След като чул и последнтао цифра „братовчедът“ внезапно затворил телефона, а това усъмнило излъгания и той подал сигнал в полицията.
Криминалистите веднага разпознали почерка на Димитър и на 22 март нахълтали в дома му, където го сгащили с телефон в ръка.
По време на обиска в дома му са намерени много телефони, СИМ карти и старо списание „Страж“, на което били изписани цифри. При проверка се оказало, че това са номерата на ваучерите, които жертвата на Димитър му продиктувала.
Вчера Районният съд гледа мярката на измамника след изтичане на 72-часовото му задържане в предварителното производство. Прокурорът по делото поиска той да бъде оставен в ареста до старта на делото срещу него заради тежката му криминална биография и реалната опасност да се укрие или да извърши друго подобно престъпление.
Адвокатът на подсъдимия пледира за по-лека мярка, но съдът не се съобрази с това искане.