Зловещи пукнатини са нацепили основния корпус на прословутото русенско Кръгово, където се кръстосват булевардите „Скобелев“, „Липник“ и „Цар Освободител“. Конструкцията е попукана сериозно и на места процепите са над два сантиметра, като в дълбочина зеят доста дълбоки дупки. Пукнатините стряскат гражданите, които минават през подлезите, и все по-често ги навеждат на мисълта, че сравнително новото съоръжение, една от гордостите на предишната градска управа, очевидно се нуждае от сериозно укрепване. 
Всъщност, от тържественото откриване с рязане на лентички са минали едва четири години. Тогава това беше един от „новогодишните подаръци“ за русенци - първият пуск беше на 15 декември 2015 г. - които наистина от десетилетия очакваха невралгичната пътна точка в града да получи своето цивилизовано разрешение. Пак тогава правеше впечатление, че устремно бързане наложи строителството да се осъществява в едни от най-студените дни през годината. Дали точно това не е една от причините много скоро след това да се проявяват един след друг дефектите на съоръжението, питат се хората. По-паметливите припомнят, че буквално не беше изтекъл и месец от рязането на лентата, а майстори с ватенки се засуетиха да ремонтират току-що отпразнувания обект. Впрочем, първите сериозни пропуквания по конструкцията се появиха още през 2016 година. Тогава те бяха плътно замазани, а обяснението бе, че „почвата се слягала“. Очевидно почвата продължава да „се сляга“ вече пета година - както е очевидно и това, че като има такова обстоятелство, то очевидно не е било взето под внимание от хората, работили на обекта, който според официални данни е глътнал около 9 милиона лева.     
Това, че в крайна сметка конструкцията така си и остана недовършена, не е чак толкова обезпокоително - само е грозно, казват русенци. Те посочват таваните на тунелите, които останаха на бетон, за разлика от стените, облицовани с плочки /подходящи за графити/, както и бетоновите стълбища /също на много места вече напукани/. Не е страшно и това, че спешно нашляпаната в чест на международно волейболно състезание боя по стените се лющи и се сипе на едри късове. По-тревожни са тези пукнатини, които със сигурност издават вътрешна деформация на стените, притесняват се стотици жители на града, които всеки ден преминават поне по два пъти през Кръговото. Впрочем, обектът е с гаранционен срок 5 години, които би трявало да изтекат едва в края на 2020 година.