Телефонни измамници са вкарали в действие целия си арсенал, за да ограбят до стотинка поредната си жертва. 
В четвъртък в 15 часа на домашния телефон на 72-годишна жена в блока срещу Земеделския колеж на бул.“Цар Освободител“, се обадил „инспектор Николай Христов от Първо РУ“ и започнал обработката - че е в списъка на телефонни измамници, но МВР ги следи и тя трябва да съдейства. 
Веднага след края на разговора телефонът отново звъннал и този път хлипаща жена поискала спешна парична помощ, тъй като си била счупила левия крак и операцията била много скъпа. В разговора се включил и „доктор“, който й казал да сложи в чанта всичките си пари и бижута и да ги хвърли през терасата. Окуражена, че е под полицейска закрила, жената тихичко се присмяла на сценката, но мъжът отсреща рязко сменил репертоара и я залял със заплахи за тежки издевателства и мъчителна смърт.
Набелязаната жертва се уплашила не нашега и наистина хвърлила през балкона чанта с пари и златни накити за около 30 000 лева. После зачакала „инспектор Христов“ да й ги върне, както й бил обещал, но към 17 часа разбрала, че няма никакъв инспектор и никой не се кани да й връща нищо. Едва тогава подала сигнал в Първо РУ.