В града се е появил нов масов отровител на кучета, граждани съобщават в социалните мрежи за засечени примамки за любимците им, разхвърляни в Парка на младежта и на кея. А русенка съобщава за нов садистичен метод, използват от противниците на четирикраките - прилежно нарязани кренвирши с гвоздеи в тях. Тя едва отървала кучето си, нагълтало опасната храна около контейнер на улица „Мостова“ в района на Енергото.
Както обикновено, случаите предизвикват вълна от съчувствие към животинките, а вчера в Русе се състоя протест срещу насилието над животните. 
Има обаче и обвинения към стопаните, че не спазват правилата за разхождане на любимците си и така предизвикват гнева на отровителите.
„Явно някой ви припомня че не сте се научили да си ги водите на повод и с намордник и да не хапят отровата както хапят децата по парковете и детските площадки. За предприемане на такава крайна мярка нещо не е наред със стопаните на домашните любимци“, гласи един от коментарите.
Наистина големи кучета с намордник се виждат в Русе толкова рядко, колкото кожени палта в Конго. Собственици на домашни любимци, които да събират нечистотиите им, както повеляват наредбите - още по-рядко. И никой дори не се опитва да ги накара да спазват тези правила. При липса на контрол някои граждани явно вземат нещата в свои ръце. Което не може да оправдае отравянето на куче и храненето му с гвоздеи - не само е прекалено жестока, а е и подсъдно.