ПОВЕЧЕ ПОСТЪПИЛИ ДЕЛА ПО ПРОТЕСТИ НА ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА отчита Административният съд през 1017 година в сравнение с предходната 2016-а. Те са срещу различни текстове в наредби на общински съвети. От 29 образувани дела 21 са приключили до 31 декември, като в 14 от случаите общинските съвети сами са променили спорните норми след образуването на производствата, а 7 протеста са уважени изцяло от съда.
ДВАМА МЛАДЕЖИ НА 20 И 23 ГОДИНИ са заловени да шофират след употреба на канабис и амфетамин. Засечката е станала на улиците "Митрополит Григорий" и "Шипка" в сряда 30 минути след полунощ и в 16 часа. Други двама на същите години пък са заловени във вторник вечерта, докато се дрогират с канабис в кола до бл."Българка".
ДВА ЛАПТОПА, БИЖУТА, ЧАСОВНИЦИ И ПАРИ са откраднати от апартамент в "Дружба 3" в сряда през деня. Кражбата е извършена на четвъртия етаж след строшаване патрона на вратата.
СУХА ТРЕВА Е ГОРЯЛА СРЕЩУ КЪЩА в Средна кула в сряда в 15.30 часа. До идване на огнеборците огънят е навлязъл и в съседното дворно място. Ветовските пожарникари са гасили запалени автомобилни гуми в нерегламентирано сметище в Смирненски.