Автосервиз с четири коли в него, дърводелски цех и склад за пластмасови изделия за еднократна употреба са унищожени напълно от адския пожар, който вилня в петък през нощта в двора на „Иванов къмпани“ зад хотел „Милениум“ на ул.“Тулча“. Частично са засегнати помещение за ремонт на принтери и сервиз за газови уредби. Щетите са за стотици хиляди лева, но бързата намеса на огнеборците е предотвратила прехвърлянето на огъня върху офисите на още около 50 наематели.
Огънят е бил забелязан малко преди 22 часа в петък вечерта от живеещи в съседство хора. По непотвърдена информация пламъците са тръгнали от автосервиза, където до около 20.30 часа е имало празненство на персонала. В сервиза е имало седем коли, като четири са унищожени напълно, а на две са гръмнали газовите уредби. Постепенно огънят е обхванал съседните дърводелски цех и склад за пластмасови вилици, лъжици, чинии, ножове и чаши, където се е разразил с пълна сила. Вчера екип на „Утро“ видя, че от изгорелите помещения са останали само металните конструкции и тухлените стени. От едно от тях още се стелеше пушек.
Шест екипа огнеборци от двете противопожарни служби и пожарна кола с 9 тона вода са пристигнали на мястото. Най-много усилия хвърлихме за гасене на автосервиза и на склада за пластмасовите изделия, но не успяхме да ги спасим, защото огънят се движеше с 3 минути линейна скорост, което е доста над допустимата за пожари, уточни пред „Утро“ в събота директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Димитър Павлов. И допълни, че не се е наложило използването на водата от разградската пожарна, повикана на помощ. По думите му пожарът е локализиран за един час, но на място са останали да дежурят две пожарни, които са продължили гасителните дейности до 2 часа призори в събота, когато заваля проливен дъжд. Сутринта на тяхно място са пристигнали други екипи, които са дозагасили огнищата в изпепелените помещения.
Полицията все още не е готова с експертизата за причината, довела до пожара, тъй като до вчера от пожарната все още не разрешаваха да се влезе в помещенията за оглед. Вероятно днес дознателите ще анализират обстоятелствата, довели до възникването на огъня, и следобед ще излязат със становище дали пожарът е умишлен, или е причинен от човешка небрежност. 
Собственикът на автосервиза в началото на лятото вече претърпя една вендета. Злосторник запали джипа му и колата на съпругата му пред блока им зад газстанцията на бул.“Липник“, а пламъците изгориха багажника на паркирано до тях ауди. Дали между този умишлен палеж и изгорелия в петък вечерта сервиз има някаква връзка, ще покаже разследването. 
Не бях виждал толкова голям пожар, но пожарникарите си свършиха перфектно работата и локализираха пламъците, преди да нанесат щети и на много други офиси, каза областният управител Галин Григоров, който веднага е отишъл, за да се запознае на място с обстановката.