72-годишният мъж, който в петък вечерта взриви триетажната си вила, но оцеля под отломките й, вчера скочи от 4 етаж на болница „Медика“ и загина на място. Величко издебнал сестрата да не е наблизо и се хвърлил във вътрешния двор на лечебното заведение.
Така се потвърди една от версиите на разследващите, че взривът във вилата в местността Батмиш не е инцидент, а опит за самоубийство на възрастния мъж. По неофициална информация, той развил вентилите на трите газови бутилки на приземния етаж.

Може би е искал да се задуши от изпаренията, а може да е ускорил всичко с клечка кибрит. Взривът срутил цялата къща, от която оцелял само покривът.
Сигнал на 112 подала неговата съседка Стояна, която в момента на взрива била на портата, за да търси Величко, и всичко се случило пред очите й. За щастие, жената не е пострадала. Веднага на мястото пристигнали екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Огнеборците разрязали покрива и извадили изпод руините жив възрастния мъж, който бил адекватен. Заради получените изгаряния веднага е откаран в болница „Медика“.
Пред униформените Величко казал, че бил бивш командос и усещал, че някой иска да го убие. По данни на лекари той е имал психични отклонения.
Хора, които го познават, потвърждават, че мъжът имал здравословни проблеми от около месец. Три дни преди взрива бил на лекар, след което се затворил в себе си. Споделил пред близки, че „се е погрижил за всичко“, без да уточнява какво има предвид. 
Величко живеел със съпругата си в триетажната вила през летните месеци. В петък съпругата му се прибрала в Русе, а той трябвало да я последва на другия ден. Вместо това взрив разтърсил района.
Съседите им определят семейството като добри хора, хубави, и недоумяват какво се е случило. И през ум не им минава да е опит за самоубийство, а по-скоро грешка при боравенето с газови бутилки. Затова вестта, че Величко е сложил край на живота си, скачайки от 4 етаж на болница „Медика“, им подейства като поредния шок след преживяното в петък вечерта.