Полицейските инспектори имат сериозна конкуренция в схемите на телефонните измамници, в които вече е намесен и посланик. При това на страна, в която работят и живеят десетки хиляди българи - Италия.
В събота сутринта телефонът в дома на 64-годишен мъж от Две могили звъннал и разговорът започнал по най-дразнещия начин - ти знаеш ли кой се обажда, ама как така не можеш да се сетиш, помисли малко кого очакваш да ти звънне и така нататък, докато мъжът отсреща измъкнал от пенсионера, че има син, който работи в Италия. 
Тогава тонът се сменил и непознатият заявил, че всъщност на телефона е посланикът на Италия и се обажда точно заради проблем със сина му, но не казал направо, за да не го стресира. Случаят бил тежък - синът бил блъснал с колата си дете на Апенините и карабинерите го задържали, а за излизането му под гаранция трябвали 2000 лева.
Притесненият баща, който току-що бил получил пенсията си, казал, че има само 210 лева, а посланикът човечно обещал да се опита да намали гаранцията и дал инструкции - отиваш до табелата за Две могили на първия разклон по пътя от Бяла за Русе и оставяш парите под камъка там.
И макар че цялата работа отдалеч мирише на измама, мъжът решил да изпълни указанията. Оставил последните си пари под посочения камък, но все пак здравият разум проблеснал и звъннал в районното в Две могили. Заелите се със случая полицаи отишли до посочената табела и открили парите преди да попаднат в ръцете на измамниците. А техният куриер явно е наблюдавал внимателно района, защото така и не се явил да ги прибере.