69-годишна жена и възрастно семейство се хванали на въдиците на телефонните измамници и ги захранили с 2100 лева по две изтъркани схеми.
На 29 ноември преди обед на телефона на жена в Сливо поле се обадил мъж, представил се за полицай и я предупредил, че ще стане жертва на телефонни измамници. Ние ще пазим къщата ти, но ти трябва да ни съдействаш, като дадеш пари, за да ги заловим на място, казал „полицаят“. Жената започнала да увърта, че няма пари, но „ченгето“ започнал да я убеждава, като накрая подхвърлило, че ако даде пари, ще получи награда от 400, а може би и от 500 лева. Жената налапала въдицата и се съгласила да съдейства на „полицията“ с 600 лева.
Първите указания, които получила, били да остави сумата пред вратата на дома си. След малко обаче телефонът пак звъннал и „ченгето“ й казало да сложи сумата до електрически стълб до църквата в Сливо поле. След като изпълнила заръката, жената се прибрала вкъщи и звъннала на мобилния номер, от който била търсена, но на него не се обадил никой. Едва тогава се досетила, че е измамена и подала сигнал.
Същият ден между 22 и 23 часа възрастно семейство от Червена вода било убедено по телефона, че синът им е катастрофирал и се нуждае от пари за спешна операция. Разтревожените родители събрали последните си 1500 лева и ги дали на непознат мъж, който дошъл пред къщата им.